365 dies

Del balanç que se’n fa de l’any de govern de progrés a Alcoi en sentireu parlar. Per a Sedano “L’Entesa dona passos per trencar el tripartit (…) se senten incòmodes”. Altres, com Ricard Bañó, consideren que el govern està sent “molt avorrit i te una falta d’imaginació bestial”, crítica compartida per l’autor del blog “Art en Alcoi“, que critica la gestió cultural de l’Ajuntament i considera que “la poca activitat que es du a terme passa pràcticament desapercebuda, a la qual se li suma un problema de difusió bastant important”. Aquestes crítiques, indubtablement, es sumen a un marc de gestió molt complicat degut a la crisi econòmica, a un govern amb tres partits i amb un excessiu plantejament d’intentar agradar a tothom, de -casi- passar desapercebuts i de certa manca d’imaginació política en alguns sectors de l’Ajuntament.

No obstant la cojuntura complexa, el Govern actual està afrontat-se a un punt que afavoreix i facilita molt la seua gestió: governar sense oposició.

Una nova moda, els 365 primers dies no del govern, sinó de l’oposició. Si bé el tripartit conté una majoria parlamentaria a l’Ajuntament és una majoria fictícia, 3 partits la sostenen i hi ha dependència del consens intern per a gaudir-la.

L’oposició parlamentaria, el Grup Municipal Popular, no destaca precisament per una oposició ferma i activa, i quan no hi ha mèrit propi ni perspectives de millora o de sobrepassar amb idees i qualitat la gestió de l’adversari per pobra que siga s’ha de projectar tots els mals sobre altres, en aquest cas la crítica constant al tripartit i la seua paralització total de la ciutat. Inclós veus del propi partit reclamen una oposició responsable i constructiva i que ja d’una es deixen de banda crítiques estèrils i buides.

Tres anys per davant per agranar la casa en la que va complicant-se cada vegada més i més el futur de Sedano, Peraltas & Company i va agafant lloc Rafa Miró, el mestre del autoreciclatge polític Fernando Pastor i el sector tradicionalment enfrontat a Sedano.

No se sap amb aquest any d’oposició quins són els grans resultats o èxits de Sedano i el seu grup, o si inclús han hagut èxits parcials, però sí sabem que hi ha un gran interés en tombar al tripartit amb confrontació i destapant suposades desunions en compte de treballar políticament mitjançant una oposició política seriosa i responsable.

Sedano va anunciar que deixaria 100 dies de gràcia al govern, exempts d’oposició crítica i activa, però aquests 365 dies s’allarguen i s’han convertit en un any i pico, any i pico d’oposició inexistent, 365 dies que es podrien resumir com 365 dies sense oposició.


Anuncis

Un pensament a “365 dies

  1. Retroenllaç: Revista de Premsa: Un any de ‘triparty’ « EL CANTÓ PINYÓ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s